Blog

چگونه طول عمر باتری سربی اسیدی را افزایش دهیم؟

توسط باتریدر 16 بهمن 1399

باتری سربی-اسیدی در چرخه عمر خود سه مرحله را پشت سر می‌گذارد که به ترتیب عبارتند از: کالیبراسیون، اوج عملکرد و افت عملکرد (شکل ۱). در مرحله کالیبراسیون، صفحات در شرایط اسفنج مانندی هستند که توسط الکترولیت مایع احاطه شده‌اند. صفحات امکان جذب الکترولیت را دارند، فرآیند که بیشتر شبیه فشردن و آزاد کردن اسفنجی محکم است. با فعال شدن الکترودها، ظرفیت به طور تدریجی افزایش می‌یابد.

کالیبراسیون بیشترین اهمیت را برای باتری‌های با قابلیت دیپ سایکل دارد. این باتری‌ها برای رسیدن به اوج ظرفیت باید ۲۰ تا ۵۰ سیکل کامل را پشت سر بگذارند و اینکار با استفاده میدانی از آن‌ها امکان‌پذیر است. توصیه تولید کنندگان این است که اوایل استفاده از این باتری‌ها، فشار زیادی به آن‌‌ها وارد نکنیم. باتری‌های راه‌انداز حساسیت کمتری در این زمینه دارند و به هیچگونه آماده‌سازی نیاز ندارند. توان راه‌اندازی کامل از همان ابتدا در دسترس است گرچه با کالیبراسیون اولیه، CCA کمی افزایش پیدا می‌کند.

پیشنهادی: نحوه آماده‌سازی باتری‌ها را مطالعه کنید. (در حال آماده سازی)

باتری با قابلیت دیپ سایکل قبل از آغاز مرحله افت تدریجی عملکرد، ۱۰۰ تا ۲۰۰ سیکل شارژ را تحویل می‌دهد. جایگزینی باتری زمانی انجام می‌شود که ظرفیت به ۷۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت اوج عملکرد برسد. برخی از کاربردها مقادیر آستانه پایین‌تری را برای ظرفیت جایگزینی دارند اما هیچگاه نباید مقداری کمتر از ۵۰ درصد را برای خروج باتری از مدار در نظر گرفت چون شاید استهلاک باتری با گذشت از مرحله آماده‌سازی تسریع شود.

علت اصلی چرخه سیکل نسبتاً کوتاه باتری سربی-اسیدی، تخلیه ماده فعال است. طبق مطالعه‌ای که انجمن بین‌المللی باتری در سال ۲۰۱۰ برای بررسی حالت‌های خرابی مختلف انجام داده، شکست صفحه یا شبکه از ۳۰ درصد در ۵ سال قبل به ۳۹ درصد در حال حاضر افزایش پیدا کرده است. این گزارش دلایل افزایش استهلاک را ارائه نمی‌دهد و فقط اینطور فرض می‌کند که تقاضای بیشتر از باتری‌های راه‌انداز در خودروهای مدرن سبب القای تنش بیشتری بر باتری می‌شود. این انجمن‌ هر ۵ سال مطالعه‌ای را برای تعیین حالت‌های خرابی باتری‌هایی که از چرخه ارائه خدمات خارج شده‌اند، انجام می‌دهد.

با وجودی که تخلیه ماده فعال به خوبی شناخته شده و قابل محاسبه است اما باتری سربی-اسیدی از ضعف‌های دیگری رنج می‌برد که خیلی پیش‌تر از فرسایش صفحه و شبکه، زنگ پایان عمر باتری را به صدا در می‌آورند. این شرایط تحت عناوینی در دسترس هستند که عبارتند از: خوردگی، پوسته پوسته شدن و اتصال کوتاه داخلی، سولفاتاسیون و چگونگی جلوگیری از آن و تلفات آب، لایه‌بندی اسید و بار سطحی. با مدیریت مناسب می‌توان اثرات بسیاری از موارد بالا را کاهش داد.

ترجمه: بررسی دلایل خوردگی، ‍پوسته پوسته شدن، اتصال کوتاه الکتریکی، سولفاتاسیون، خشک شدن، لایه‌بندی اسید و بار سطحی.

نتیجه گیری

شما به عنوان کسی که مسئول نگهداری باتری هستید، انتخاب‌هایی برای افزایش طول عمر باتری دارید. هر سیستم باتری از نظر شارژ، عمق دشارژ و بارگذاری، نیازهای خاص خود را دارد که باید آن‌ها را مد نظر قرار داد. مقالات زیر شرایط مطلوب و نامطلوب باتری‌ها را ارائه کرده‌اند.

پیشنهادی: نحوه شارژ و زمان شارژ را مطالعه کنید. (در حال آماده سازی)

پیشنهادی: خلاصه‌ای از بایدها و نبایدها را مطالعه کنید. (در حال آماده سازی)

پیشنهادی: حرارت و بارگذاری چه تأثیری بر عمر باتری دارند را مطالعه کنید. (در حال آماده سازی)

منابع

باتری یونیورسیتی

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *